Selvsagt er det viktig med gode relasjoner til kunden, og ettersom fraktpriser er en ferskvare, vil det være ekstra lønnsomt med en ”holdbarhetssjekk” i ny og ne.

Når TopLogic snakker med framtidige kunder, er det ikke sjeldent de får til svar at ”de har så god relasjon med dagens transportør.”

– Det aller viktigste våre kunder oppnår, er at de gjennom hele prosessen med TopLogic har full oversikt og tar alle beslutninger. Fremfor alt har de god dialog med både eksisterende samarbeidspartnere og potensielle nye, forklarer daglig leder i TopLogic, Thor Ole Fongaard.

Ny avtale

TopLogic vet godt at den relasjonen transportøren har etablert hos kunden, ofte koster litt ekstra, kanskje mest av alt fordi man ønsker å beholde den oversikten og kontrollen man får ved å holde seg til en leverandør over lengre tid.

– Erfaringsmessig ønsker man gjerne å fortsette avtalen med samme leverandør, selv om man får tilbud om bedre priser eller løsninger på frakten. Eller så får man gjerne nye relasjoner som løser oppgavene minst like bra eller bedre, til en forbedret pris, opplyser Fongaard.

Lange relasjoner

TopLogic er opptatt av at kunden skal ha full kontroll og innsikt i alle avtaler med en gjennomført og god kommunikasjon ut mot transportørene.

– Det at kunden sitter i «førersetet» er for oss en selvfølge. Siden det er kunden som skal ha et optimalt samarbeid med transportørene over tid, er vi bevisst på at de ofte er kundens forlengede arm, sier Fongaard.

– Forhandlingene skjer mellom kunde og transportør med TopLogic tilstede som en nøytral tredjepart. Kunde og transportør er også partene i avtalen som inngås etter at TopLogic har kvalitetssikret detaljene mot priser og betingelser gitt i anbudsrunden, legger han til.

Fornøyde parter

For oss i TopLogic og for transportørene består et grunnleggende og godt samarbeid i gode løsninger og fraktruter som også skaper tilfredsstillende og gode besparelser for kundene.

– At transportørene ikke tjener på sine forpliktelser over tid kommer av for lav inntjening, som neppe er gunstig for noen parter. Derfor er vi også opptatt av å finne besparelser på alternative måter enn bare pris, forklarer Fongaard.

Ferskvare

Fraktpriser er en ferskvare som gjør det spesielt viktig å gjennomføre forhandlinger regelmessig. Siden behovene ofte endrer seg underveis er det ekstra nødvendig at avtalene pleies og følges opp.

– Ved tilbudskonkurranser oppnår vi som regel besparelser på mellom 10-30 %. Ved nye forhandlingsmøter går vi gjennom de fleste fallgruver og utfordringer som bedriften kan støte på knyttet til deres transportløsninger. På den måten forsterkes også kvaliteten og relasjoner til alle parter, sier han fornøyd.

Hva vil 10-30% besparelse på fraktkostnader bety for din bedrift?
Vil du vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med dette, ta kontakt for en uforpliktende prat.
Legg igjen e-post eller telefon og vi tar kontakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *