Vill ert företag lägga mindre tid på manuellt arbete med fraktavtal samtidigt som du undviker risken för feldebiteringar från transportören?

Många väljer att göra stickprov på inkomna fakturor, vilket kan ge en felaktig bild av fraktkostnaderna och ger dig också en stor avvikelse på årsbasis.

Enklere og tryggere hverdag med fakturakontroll - Midsona, Björn Ullemark Björn Ullemark, Midsona

Logistikchefen på Midsona, Björn Ullemark anser att risken för felbetalningar, vilket ofta leder till extra kostnader, inte är värd att ta.

– En fakturakontroll gör oss övertygade om att våra leverantörer fakturerar oss korrekt, medan vi snabbt upptäcker fel i våra inkommande fraktfakturor. Detta gör det möjligt för oss att förenkla vår administration som är relaterad till fakturakontroll, säger Ullemark.

Transport Utmaningar

Malmöbaserade Midsona-koncernen är Nordens ledande inom ekologisk mat, hälsokost och egenvård och både utvecklar och marknadsför produkter som bidrar till ett hälsosammare liv.

Som en stor grupp är det inte sällsynt att Midsona möter olika transportutmaningar, vilket innebär att de måste utföra ”Ad hoc-analyser” för olika kunder. Då är TopLogic extra bra att ha.

Gruppen har ett komplext logistikflöde med inkommande transporter från stora delar av världen, såväl som utgående transporter i Europa och främst i Norden.

”Det betyder att vi har arbetat med ett antal transportföretag som är experter inom sitt område. De olika transportbolagen har egna debiteringsmodeller och utan fakturakontroll är det svårt att kontrollera att alla faktiska rader är korrekta, säger Ullemark.

Trevligt samarbete

Med ett gott samarbete med TopLogic har vardagen också blivit lättare för Ullemark, som ansvarar för Midsonas fraktavtal.

”TopLogic utför jobbet på ett enkelt och tydligt sätt, och ger oss feedback löpande som ger oss ett försprång”, förklarar han.

”Genom vårt samarbete med Top Logics vill vi att de nya och förhoppningsvis förbättrade priserna blir sanna”, säger han nöjd.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende  logistikk prat
– legg igjen din informasjon, så tar vi kontakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *