– Många kämpar med högar av fraktfakturor utan att vara helt säkra på att de är korrekta. Det finns många olika fraktberäkningsregler och tilläggsavgifter bland aktörerna på marknaden som gör att även den minsta stickprovskontroll blir till en stor arbetsbörda, förklarar Peter Schlager, Analytiker i TopLogic AB.

Att granska dessa kostnader kan vara tidskrävande samtidigt som det är svårt att hålla reda på de kostnadsposter som är avtalade.

Verktyg som ger dig kontroll
Vanligt är att man tar stickprov och kanske nöjer sig med att titta på delar av det totala fraktpriset.

– Om fakturorna innehåller en större mängd sändningar krävs det dock effektivare verktyg för att göra en korrekt kontroll. Med stora volymer kan små avvikelser på sändningsnivå snabbt ackumuleras till stora belopp på årsbasis. Med vår fakturakontroll har vi skapat det som behövs för att hjälpa våran kunder. Vi erbjuder kundanpassade lösningar utifrån behov, krav och önskemål. Från engångskontroller, lämpligt för mindre företag, till helautomatiska lösningar för större aktörer där vi kan integrera informationen med såväl affärs- som ekonomisystem.

Resultatet från fakturakontrollen lägger också grunden till beslutstödsinformation för framtiden. TopLogic skapar rapporter som kan användas för såväl dagliga operativa som till framtida strategiska beslut. De har arbetat med frakter under lång tid och har den kompetens och de verktyg som krävs för att göra en fakturakontroll, liten som stor, på ett effektivt sätt.

 

Peter Schlager - TopLogic Peter Schlager – TopLogic

Peter Schlager er Analytiker i TopLogic, med 20 års erfarenhet av fraktupphandlingar inom samtliga transportslag Worldwide.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *