Han har vært i TopLogic siden 2005, deleier fra 2008, med over 50 års erfaring innen logistikk. Bertil Lundgren kan fortelle litt av hvert om bransjens og selskapets utvikling gjennom årene.

 

Bertil Lundgren, konsulent i TopLogic, har 50 års logistikkerfaring. Før han begynte i TopLogic jobbet han blant annet for ASG, Olsson & Wright, Frigoscandia og VTI som transportleder, speditør, plassjef och konsulent.

Takket være min varierte bakgrunn vil jeg si at jeg har en bred erfaring med logistikkfaget. Jeg har også vært gjennom mange kurs i løpet av disse årene, de fleste har gitt stor verdi videre i jobb. Noe jeg lærte for lenge siden var å finne jernbanens fraktrater basert på varens verdi – akkurat det har jeg nok ikke hatt så mye nytte av, forklarer Lundgren..

Konsulent och deleier

Etter at Frigoscandias filial i Linköping stengte, startet han eget selskap og slo seg sammen med TopLogic som selvstendig næringsdrivende i 2005.

Vi var rundt 16 – 18 personer på den tiden, med en avdeling i Danmark. Tre år senere fikk jeg, mine kolleger og andre interessenter mulighet til å kjøpe selskapet, der 10 av oss slo til og ble deleiere.

Transport och lager

På den tiden jobbet TopLogic først og fremst med fraktanbud, men Lundgren och en annan konsulent tok også oppdrag innen lageranbud og -optimalisering.

I begynnelsen var det mye manuell registrering av fraktdokumenter, fakturaer, fraktsedler, W/B og liknande. Mindre transportører var ikke så digitale på den tiden.

Fornøyde kunder och skeptiske transportører

TopLogic har alltid hatt høyt fokus på kvalitet og bra administrasjon i anbudsoppdrag, ikke bare lav pris..

Det er faktisk sjeldent at transportøren med den laveste prisen vinner anbudet. Det er mye mer som spiller inn. Likevel trodde mange transportører i utgangspunktet at vi med våre metoder kun gikk inn på markedet og senket prisene. Kundene, på den annen side, var da som nå veldig fornøyd med hva vi oppnådde.

Utvikling og ekspansjon

Selskapet har utviklet seg gjennom disse årene.

Vi er nå 16 konsulenter med avdelinger i Norge og Sverige. Vi har flere produkter i verktøykassen, men fraktanbud er fremdeles kjernevirksomheten. Men lageroptimalisering, fraktfakturakontroll, fraktoptimaliseringer og annet gir bredde i hva selskapet kan tilby. Og våre administrative verktøy presenteres via digitale plattformer – Spesielt praktisk i disse tider.

No Cure – no Pay.

Etter 15 år i TopLogic slutter nå Lundgren, selv om visse prosjekt fremdeles er i gang. Disse vil han sluttføre.

Jeg planlegger å legge prosjektvesken i garderoben – vesken som jeg alltid har med meg på kundebesøk. (bortsett fra i disse corona-tider, da alt gjøres digitalt).

Jeg kommer til å savne møtene med mennesker – kunder, transportører og kollegaer. Og vårt konsept, som er like bra etter 25 år i bransjen – ingen besparinger, ingen kostnader – No cure, no pay. Som innebærer marginale anstrengelser fra kunden og gir besparinger i 95% av de prosjektene vi utfører.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *